over het orkest

 

Pulcinella is een kamerorkest voor gevorderde amateurmusici, opgericht in 2005. Het orkest dankt zijn naam aan de Pulcinella Suite, het werk van Igor Stravinsky dat op het eerste concert is uitgevoerd. Het geeft aan wat dit orkest graag wil zijn: vernieuwend en ambitieus.

 

Het orkest repeteert in Utrecht en geeft regelmatig concerten in Utrecht en Amsterdam. De vaste kern van het orkest is afkomstig uit Utrecht en wordt aangevuld met muzikanten uit de hele Randstad.

 

Vanaf de oprichting tot en met het voorjaar van 2012 stond Pulcinella onder vaste leiding van Jussi Jaatinen. Gastdirigent Roland Kieft nam het najaarsprogramma van dat jaar voor zijn rekening. In 2013 en het voorjaar van 2014 werd het orkest geleid door Gijs Leenaars. Sinds het najaarsprogramma van 2014 heeft Quentin Clare de muzikale leiding.

 

Kamerorkest Pulcinella kan – als volledig orkest of in deelbezetting- worden ingeschakeld voor het opluisteren van festiviteiten en bijeenkomsten. Ook het begeleiden van koren of theaterproducties behoort tot de mogelijkheden.

 

Neem voor meer informatie contact met ons op.